Systemkritiker eller støttespiller?

Erik Solheim anfører sammen med professor Nils Chr. Stenseth innledningsvis i et innlegg i VG før jul at de to gjennom mange år har observert det kinesiske samfunnet. De går så videre med å framstille Kina som en modell på hvordan et samfunn møter en pandemi. «Kinesere flest har stor tiltro til myndighetene», kan vi lese.

I Hongkong er tiltroen til myndighetene totalt fraværende blant byens majoritet som er tilhengere av en demokratisk utvikling: Annenhver innbygger gir byens leder Carrie Lam karakteren 0 på en skala fra 0-100 ifølge en meningsmåling fra i høst. I Tibet forsvinner urbefolkningens kulturbærere, og tillit legges i grus. Enda verre er det vest i Kina, der hundretusener, trolig millioner, har blitt internert for hjernevasking, og minst titusenvis satt til å utføre tvangsarbeid.

Les resten av kronikken i Minerva.

Publisert av melsomblogg

Jeg skriver om ting jeg ser og hører, som andre også ser og hører. Som regel vet jeg i utgangspunktet ikke mer om temaene enn hvem som helst. Men jeg prøver å gjøre en innsats for å se forbi den første innskytelsen -men anstrengelsen vil nok være suboptimal fra tid til annen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: