Er kinesiske myndigheter vitenskapens venn, Stenseth?

Vitenskapens grunnleggende premiss, søken etter ny viten i overensstemmelse med vitenskapelig etikk, kan ikke vike for politisk motivert regulering. Videre er sensur og vitenskap som natt og dag, de er uforenlige. Dette er prinsipper jeg vil påstå er av avgjørende betydning for alle forskere, selvfølgelig også de som har kinesisk bakgrunn. Dessverre virker myndighetene i Kina å være av en ganske annen mening.

For å bli et samfunn som lever i pakt med vitenskap må Kina slutte praksisen med statskontrollert informasjonskontroll. I Kina er Wikipedia blokkert, på alle språk. Kinesiske myndigheter må begynne å akseptere, ikke straffe, meningsmangfold. Ytringsfrihet og fri tilgang til informasjon støtter opp under såvel engasjement fra borgere som vil påvirke samfunnsutviklingen, som vitenskapsmenn og -kvinner som vil utfordre etablerte sannheter.

Les hele kronikken i UNIFORUM.

Publisert av melsomblogg

Jeg skriver om ting jeg ser og hører, som andre også ser og hører. Som regel vet jeg i utgangspunktet ikke mer om temaene enn hvem som helst. Men jeg prøver å gjøre en innsats for å se forbi den første innskytelsen -men anstrengelsen vil nok være suboptimal fra tid til annen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: