Åpent brev til ambassadør Yi Xianliang

I et innlegg i sommer presenterte Kinas ambassadør Aftenpostens lesere for en rekke villedende påstander om Hongkongs sikkerhetslov. Utrenskningen av samtlige opposisjonspolitikere gjennom en sjokkerende massearrestasjon har avslørt regimets sanne ansikt: uten tillit i sitt folk, redd for å tape valg, og som med totalitære midler vil tvinge motstand i kne gjennom å skape frykt.

Her faktasjekkes noen av ambassadørens påstander.

‘Sikkerhetsloven for Hongkong er en lov som sikrer Hongkongs stabilitet og velstand’ skrev Yi. Etter høstens mange overgrep mot byens lovfestede friheter, er denne stabiliteten typen man oppnår ved å erstatte frie mennesker med zombier.

Les resten av innlegget i Aftenposten (i «Kort sagt»; innlegg nr. 3).

Les hele det åpne brevet til ambassadøren.

Av
Jessica KaYi Chiu, Leder, Hongkongkomiteen i Norge.

Publisert av melsomblogg

Jeg skriver om ting jeg ser og hører, som andre også ser og hører. Som regel vet jeg i utgangspunktet ikke mer om temaene enn hvem som helst. Men jeg prøver å gjøre en innsats for å se forbi den første innskytelsen -men anstrengelsen vil nok være suboptimal fra tid til annen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: