Gjør som Johaug, Søreide

I normaliseringsavtalen som regjeringen signerte i 2016 heter det at Norge fullt ut respekterer Kinas utviklingsretning. I 2016 må den prekære situasjonen i Tibet ha vært på regjeringens radar, det forbauser oss at regjeringen på det tidspunktet uforbeholdent velsignet utviklingsbanen i Kina.

Etter 2016 har utviklingsretningen ført mer enn en million av minoritetsbefolkningen inn i omskoleringsleire for hjernevasking i Øst-Turkestan vest i Kina. Nylig avslørte NRK at Norge har mottatt smittevernutstyr som kobles til tvangsarbeid utført av uighurer.

I Hongkong er et fryktbasert regime innført det siste halvåret, med politisk forfølgning av folkevalgte og fengsling av opposisjonelle.

Les resten av leserinnlegget i nationen.no

Av
Arne Melsom, Styremedlem, Hongkongkomiteen i Norge
Merethe Lind Jodalen, Daglig leder, Den norske Tibet-komité
Adiljan Abdurihim, Sekretær, Den Norske Uighurkomiteen

Publisert av melsomblogg

Jeg skriver om ting jeg ser og hører, som andre også ser og hører. Som regel vet jeg i utgangspunktet ikke mer om temaene enn hvem som helst. Men jeg prøver å gjøre en innsats for å se forbi den første innskytelsen -men anstrengelsen vil nok være suboptimal fra tid til annen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: