Hvorfor får Norge besøk fra Beijing?

Kinas utenriksminister Qin Gang er på en miniturné i Europa. På tirsdag besøkte han Tyskland, før han reiste videre til Frankrike. Fredag 12. mai kommer han til Norge, for samtaler med utenriksminister Anniken Huitfeldt.

Når vi ikke lenger har en plass i sikkerhetsrådet, hva gjør at et Norgesbesøk prioriteres så høyt i Beijing? I mine øyne er svaret åpenbart: I Kinas jakt på å øke sin innflytelse i Europa, er Norge identifisert som kontinentets svakeste punkt.

Les resten av debattinnlegget på Minervanett

Publisert av melsomblogg

Jeg skriver om ting jeg ser og hører, som andre også ser og hører. Som regel vet jeg i utgangspunktet ikke mer om temaene enn hvem som helst. Men jeg prøver å gjøre en innsats for å se forbi den første innskytelsen -men anstrengelsen vil nok være suboptimal fra tid til annen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: