Regjeringen svikter menneskerettighetene i Hongkong

I et innlegg i Dagbladet i desember presenterte utenriksminister Anniken Huitfeldt rammene for regjeringens engasjement for menneskerettigheter. Dessverre evner hun ikke å stå opp for våre verdier i møte med verdens mektigste totalitære diktatur. Huitfeldt holder ikke ord.

Huitfeldt bryter sitt løfte

“Norske diplomater er tilstede under rettssaker til menneskerettighetsaktivister”, var Huitfeldts påstand til Dagbladets lesere. For tiden pågår de mest massive angrepene mot Hongkongs folkekjære rettighetsforkjempere. Blant annet risikerer alle som kan krype og gå blant byens aktive pro-demokratiske politikere mange år i fengsel. Dette skjer i en rettssak som grovt tilsidesetter rettigheter som følger av FNs menneskerettighetskonvensjoner. Rammen er livstidsstraff, deres “forbrytelse” er å forsøke å vinne et valg.

Les hele saken på Transit Magasins nettsider!

Av
Arne Melsom og Jessica KaYi Chiu, nestleder og leder i Hongkongkomiteen i Norge

Publisert av melsomblogg

Jeg skriver om ting jeg ser og hører, som andre også ser og hører. Som regel vet jeg i utgangspunktet ikke mer om temaene enn hvem som helst. Men jeg prøver å gjøre en innsats for å se forbi den første innskytelsen -men anstrengelsen vil nok være suboptimal fra tid til annen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: