Blank løgn fra Xi Jinping

I sin tale til den 20. partikongressen sa Xi Jinping på søndag at Hongkong gjennom innføringen av en nasjonal sikkerhetslov hadde tatt veien fra kaos til orden. Forfalskning av historien er en favorittøvelse i det totalitære diktaturet.

Fredelig protester ble møtt med uhemmet politivold

Hongkongs pro-demokrater har en lang tradisjon med fredelige protester og minnemarkeringer. Den uhemmede politivolden som demonstranter ble møtt med 12. juni 2019 forferdet byens befolkning. Alt som skjedde i området rundt Citic Tower og bygningen som huser Hongkongs lovgivende forsamling, er grundig dokumentert av Amnesty.

Politivolden mot innbyggere som ikke gjorde noen motstand fortsatte gjennom sommeren og høsten 2019. En av de verste episodene inntraff da politiet stormet et togsett på Prince Edward Station 31. august. Dokumentasjon og filming av de brutale overgrepene er tilgjengelig på Wikipedia.

Hongkongpolitiet la byen i ruiner

Det som skjedde i Hongkong var et kaos iscenesatt av Beijings lakeier. Hongkongpolitiets handlinger brakte byen fra orden til kaos. Derfor krevde befolkningen blant annet en uhildet granskning av politiet, for å gjenopprette orden. Men diktaturet har ikke orden som førsteprioritet, men å klamre seg til makt med alle midler.

Resultatet av politiets herjinger ble en omstøting av alle friheter som Beijing hadde lovet Hongkongerne i den FN-registrerte kinesisk-britiske felleserklæringen fra 1984. Løfter som senere ble bekreftet fra Beijing gjennom innføringen av Hongkongs Basic Law ved maktoverføringen i 1997.

Men så innførte Beijing sin sikkerhetslov i Hongkong 30. juni 2020. Ikke for å skape orden i et samfunn styrt etter forutsetningene som skulle ligge til grunn i 50 år. Men for å etablere et fryktbasert styre der sivilsamfunnet legges i grus.

En verdensomspennende forfølgelse

Kinesiske myndigheter viser sitt kontrollbegjær i hele verden. Den australske menneskerettighetsaktivisten Drew Pavlou er kjent for å oppsøke konfrontasjoner med tilhengere av det kinesiske diktaturet. Han blir ofte skjelt ut, og har blitt utsatt for vold. Men han har aldri svart fysisk på angrepene.

I juli besøkte han London for å protestere mot behandlingen av den kinesiske tennisstjernen Peng Shuai under Wimbledon-turneringen. Da han gjennomførte en demonstrasjon utenfor den kinesiske ambassaden i London, ble han arrestert. Metropolitanpolitiet gikk på limpinnen: De hadde mottatt en e-post med en bombetrussel angivelig sendt av Pavlou. Det er ingen premie for å fastslå hvem den egentlige avsenderen opererte på oppdrag fra.

Også i Norge forfølges dissidenter og flyktninger av Beijings representanter. VG kunne nylig avsløre hvordan uighurer terroriseres med oppringninger fra ambassaden i Tuengen Allé. Ambassaden nekter for å stå bak. Men det er det ingen grunn til å feste lit til: Samme dag viste Xis utsendte sine sanne ansikter i Manchester. Grundig dokumentert, og hevet over enhver tvil.

Da hongkongere i Manchester markerte sin avsky mot Xi Jinpings styre foran Beijings konsulat, strømmet diktaturets vandaler ut på gaten, ødela plakater, og dro med seg en av demonstrantene inn på konsulatets området der han ble mishandlet fysisk. Etter et tverrpolitisk krav fra parlamentsmedlemmer er det forventet at denne uhyrlige saken får et etterspill.

Under Xi krever kinesiske myndigheter nå både å definere historien, og gjennomføre verdensomspennende straffereaksjoner mot sin opposisjon. Målet er ikke en fungerende orden, men en hel verdens lydighet og underkastelse. Verden har ikke sett et farligere diktatur siden slutten av 2. verdenskrig.

– – – – – – – – – –

Kilder, topp-til-bunn:
Twitter, Kris Cheng 1
Twitter, Kris Cheng 2

Publisert av melsomblogg

Jeg skriver om ting jeg ser og hører, som andre også ser og hører. Som regel vet jeg i utgangspunktet ikke mer om temaene enn hvem som helst. Men jeg prøver å gjøre en innsats for å se forbi den første innskytelsen -men anstrengelsen vil nok være suboptimal fra tid til annen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: