Diplomatisk boikott har effekt: Søkelys på sportsvasking under vinter-OL i Beijing

Av Merethe Lind Jodalen, Den norske Tibet-komité og Arne Melsom, Hongkongkomitéen i Norge

En diplomatisk boikott av vinter-OL bør være vår regjerings soleklare førstevalg for å markere et standpunkt mot regimet i Beijing. Det er viktig at små land ikke gir etter for angsten for Beijing. Litauen viste vei da de nylig ble det første landet som erklærte at de ikke ville sende representanter for sine myndigheter til vinter-OL.

Norge står i en særstilling, med få innbyggere men likevel en supermakt i vinteridrett. Vår eksponering under OL bør få regjeringen til å basere sin beslutning på norske verdier, ikke dagdrømmer om å kunne påvirke utviklingen i Xi Jinpings Kina gjennom bilaterale samtaler.

Les hele vårt åpne brev i Transit magasin

Publisert av melsomblogg

Jeg skriver om ting jeg ser og hører, som andre også ser og hører. Som regel vet jeg i utgangspunktet ikke mer om temaene enn hvem som helst. Men jeg prøver å gjøre en innsats for å se forbi den første innskytelsen -men anstrengelsen vil nok være suboptimal fra tid til annen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: