Sørgelig, Stenseth!

Nils Christian Stenseth valgte i fjor å tre inn i det offentlige ordskiftet om pandemien med flere innlegg i norsk dagspresse. Kritikk mot påstander og framstillinger i disse innleggene blir skjøvet til side med selvhøytidelige betraktninger av eget virke. Men den tiden professorer kunne avfeie kritikk ved å erklære sin rolle i samfunnet for å være hevet over almuen, faller sammen med tiden da skolebøker på første trinn lærte elever å lese med tekster som “Mor lager mat. Far leser avisen.” Den tiden er forbi. For lengst!

Svar uteble

Utgangspunktet for mitt første innlegg i denne meningsutvekslingen, var at jeg reagerte på Stenseths unyanserte innlegg i den offentlige debatten i Norge. Jeg pekte særlig på to artikler i dagspressen, og forklarte detaljert hvorfor jeg mener at artiklene i henholdsvis Aftenposten og VG ga svært ubalanserte beskrivelser av situasjonen i Kina. I sin første kommentar valgte Stenseth å møte samtlige av mine spesifikke kritiske kommentarer med en talende taushet.

Les hele artikkelen i Uniforum.

Les gjerne hele den forutgående debatten for å forstå dette siste innlegget bedre:

  1. Melsom: Er kinesiske myndigheter vitenskapens venn, Stenseth? (5. januar)
  2. Stenseth: Jeg står selvfølgelig ved det jeg har sagt og skrevet (13. januar)
  3. Melsom: Stenseth tar ikke min kritikk inn over seg (18. januar)
  4. Stenseth: Dette er diplomati gjennom forskningssamarbeid (26. januar)

Publisert av melsomblogg

Jeg skriver om ting jeg ser og hører, som andre også ser og hører. Som regel vet jeg i utgangspunktet ikke mer om temaene enn hvem som helst. Men jeg prøver å gjøre en innsats for å se forbi den første innskytelsen -men anstrengelsen vil nok være suboptimal fra tid til annen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: