Jimmy Lai, Hongkongs sjel

Av Jessica KaYi Chiu (Leder, Hongkongkomiteen i Norge) og Trine Angelskår (Leder, Kina-utvalget i Norsk PEN)

Jimmy Lai feiret nylig 75-årsdagen i fengsel. Der risikerer han å tilbringe resten av livet.

Jimmy Lai er flyktningen, barnearbeideren og mediegründeren som viser verden hva frie kinesere kan få til. Ingenting skremmer det brutale diktaturet i Beijing mer. 8. desember feiret han sin 75-årsdag.

Som gutt jobbet Jimmy Lai på jernbanestasjonen i millionbyen Guangzhou. En dag fikk han et stykke sjokolade av en reisende fra Hongkong. Smaken av sjokolade var himmelsk. 11 år gammel bestemte Jimmy seg for å flykte til Hongkong. Et år senere fikk han visum til Macao. Derfra ble han smuglet inn i Hongkong av fiskere.

Les hele innlegget i Journalisten.

Publisert av melsomblogg

Jeg skriver om ting jeg ser og hører, som andre også ser og hører. Som regel vet jeg i utgangspunktet ikke mer om temaene enn hvem som helst. Men jeg prøver å gjøre en innsats for å se forbi den første innskytelsen -men anstrengelsen vil nok være suboptimal fra tid til annen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: