Gåsemyr tåkelegger Hongkong-protestene

Av
Arne Melsom, Hongkongkomiteen i Norge, nestleder

Jessica KaYi Chiu, Hongkongkomiteen i Norge, leder

Den tragiske utviklingen i Hongkong ble drevet fram av myndighetenes mange feilgrep. Utleveringsloven burde aldri sett dagens lys. Da den skulle behandles, burde regjeringen lyttet til befolkningens protester, slik det fantes presedens for i byens nylige historie. Politiet misbrukte sitt voldsmonopol på det groveste, uten at noen ble holdt ansvarlig.

Gang på gang kunne myndighetene grepet inn, og snudd utviklingen til fordel for Hongkongs befolkning, i forsvar for sin egen lovgivning. Myndighetene i andre land hadde grepet inn, sier Gåsemyr. Når refleksjonen over hvilke alternativer som stod til rådighet er fraværende, framstår Gåsemyrs utsagn som en støtte til narrativet om at hongkongerne har seg selv å takke.

Les hele innlegget på Panorama Nyheter.

– – – – – – – – – –

Illustrasjon: Fra Wikimedia (https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Hong_Kong_anti-extradition_bill_protest_(48108527758).jpg); Public domain

Publisert av melsomblogg

Jeg skriver om ting jeg ser og hører, som andre også ser og hører. Som regel vet jeg i utgangspunktet ikke mer om temaene enn hvem som helst. Men jeg prøver å gjøre en innsats for å se forbi den første innskytelsen -men anstrengelsen vil nok være suboptimal fra tid til annen.

Legg igjen en kommentar